| |

Vizită în orașul Micene, Grecia

Plănuiți să vizitați Micene într-o excursie din Atena și doriți să profitați la maximum de călătoria dumneavoastră?

Iată toate sfaturile noastre, bazate pe vizita noastră într-o zi ploioasă de septembrie. Am petrecut o lună explorând Peninsula Peloponez, iar Micene a fost prima noastră excursie de o zi.

Micene, încărcată de mitologie și acoperită de ecourile unei civilizații antice, ne aștepta să o explorăm. Vremea neașteptată a adăugat un strat poetic călătoriei noastre, transformând peisajul într-o pânză de verde viu și maro pământiu.

Veniți alături de noi în această odisee personală, în timp ce pășim în inima străveche a Micenei, unde trecutul și prezentul converg într-un dans pe care numai ruinele îmbibate de ploaie îl pot orchestra.

Micene, Grecia / Ingrid

Care este povestea orașului Micene?

Când se gândesc la Grecia antică, mulți își imaginează filosofi cu barbă argintie care dezbat sensul vieții, cu clădiri de marmură cu coloane în fundal. Deși foarte romanțată, această imagine corespunde la ceea ce istoricii numesc perioada clasică. Cu toate acestea, civilizația greacă este mult mai veche de atât.

Înainte de zilele de glorie ale Spartei și Atenei, a existat perioada arhaică și, înainte de aceasta, Evul Mediu grecesc. Încă mai veche a fost o perioadă de legende, plină de eroi mai mari decât viața, descriși în operele epice ale lui Homer, ceea ce cercetătorii numesc astăzi Grecia miceniană, după numele celui mai important centru al acestei civilizații misterioase, orașul Micene.

Micene / Ingrid

În momentul în care grecii antici au organizat primele Jocuri Olimpice, Micene era deja în ruine de secole. Iulius Cezar s-a născut la o mie de ani după declinul și căderea Micenei. Pentru a vă ajuta să puneți acest lucru în context, SUA a fost fondată în urmă cu mai puțin de trei sute de ani.

Realizările civilizației miceniene au fost și mai impresionante dacă luăm în considerare blestemata lor familie conducătoare, Casa lui Atreus.

Se spune că regele Atreus și-ar fi ucis nepoții și apoi i-ar fi servit ca hrană tatălui lor – acesta fiind fratele geamăn al lui Atreus, Thyestes – pentru că îl bănuia că trăiește cu soția lui.

Dacă acest lucru nu este suficient de îngrozitor, Thyestes a fost tatăl copilului pe care l-a avut cu propria fiică, Pelopia. Fiul rezultat, Aegisthus, și-a ucis unchiul, pe regele Atreus, ca răzbunare pentru faptul că i-a gătit pe frații săi unchi (?), așa cum am menționat mai sus.

În cele din urmă, fiul lui Atreus, Agamemnon, a recuperat tronul Micenei, dar problemele din familie nu aveau să se termine prea curând.

Micene / Ingrid

Când regele Agamemnon, comandantul forțelor grecești victorioase, s-a întors din Războiul Troian, cu noua sa amantă – ostatică, alături, a aflat că soția sa, Clitemnestra, își luase ca amant pe Egistos (da, același tip care i-a ucis socrul, vărul-nepot al soțului ei). Orbită de gelozie, Clitemnestra și-aucis soțul, pe regele Agamemnon și pe prințesa troiană Casandra.

Dar, chiar și atunci, nebunia a continuat.

Oreste, fiul lui Agamemnon și al Clytemnestrei, era plecat când tatăl său s-a întors din război și a fost ucis de mama sa. Când s-a întors în cele din urmă, s-a simțit dator să-și răzbune tatăl, așa că și-a ucis propria mamă și pe iubitul acesteia, unchiul său văr, Egisthus.

Și tu care credeai că ai probleme de familie.

Micene / Ingrid

Revenind la vremurile noastre, am descoperit Micene pentru prima dată în copilărie. Am deschis televizorul nostru alb-negru la scena în care Sean Connery, în rolul regelui Agamemnon, ucide minotaurul cu ajutorul unui copil care călătorește în timp. Apoi, au înaintat pe străzile unui oraș vechi în uralele locuitorilor adoratori.

La vremea aceea nu aveam nicio idee unde se afla Micene – și încă sunt confuz în legătură cu scena cu minotaurul – dar imaginea mi-a rămas în minte ani de zile. Am visat adesea să fiu în locul băiatului care a călătorit în timp și a descoperit gloriosul oraș antic.

Dacă aveți o fantezie similar, de a merge pe urmele unor eroi legendari, ar trebui neapărat să treceți pe la Micene, dacă aveți ocazia.

Merită să vizitați Micene?

Da! În ciuda vechimii sale, situl este surprinzător de bine conservat.

Experiența este îmbunătățită de o priveliște grandioasă oferită de poziția sa în vârful unui munte. În cele din urmă, veți putea admira exponatele de la muzeul din apropiere.

Unde se află Micene?

Situl se află la aproximativ 120 km vest de Atena, în partea de nord-est a peninsulei Peloponez.

Alte situri din apropiere care merită vizitate sunt Nafplio, Epidaurus și Argos, astfel încât Micene este bine poziționat pentru o excursie de o zi interesantă din Atena.

Cum să ajungeți la Micene din Atena

Cel mai rapid mod de a ajunge acolo estecu mașina sau cu autobuzul; Micene se află la 90 de minute de Atena.

Dacă intenționați să închiriați o mașină, faceți acest lucru din timp, mai ales când călătoriți în sezonul de vârf. Discover Cars este un agregator excelent care vă va ajuta să găsiți și să rezervați cea mai bună opțiune pentru călătoria dumneavoastră, ajutându-vă să economisiți până la 70%la închirierea unei mașini. Obțineți cea mai bună ofertă aici!

Dacă alegeți să mergeți cu mașina, nu ar trebui să vă faceți prea multe griji cu privire la condițiile de drum. Cea mai mare parte a deplasării se face pe autostrăzi (A7 și A8).

Taxa de drum poate fi achitată la stațiile de taxare pe care le veți întâlni în timpul călătoriei (nu aveți cum să nu le vedeți, deoarece trebuie să treceți prin ele); acestea acceptă plata în numerar sau cu cardul.

Opțiunea confortabilă este aceea de a face un tur cu ghid.

Vă vor duce cu autobuzul la destinație și nu numai – majoritatea tururilor includ și alte opriri demne de luat în seamă, cum ar fi Epidauros și Nafplio.

De asemenea, ghidulvă va însoți și vă va explica istoria numeroaselor structuri și obiecte pe care le veți vedea.

Rezervați aici turul dvs. cu ghid spre Micene din Atena!

Nafplio / Ingrid

Cum să ajungeți din Napflion în Micene

Micene se află la douăzeci de kilometri nord de Napflio, ceea ce înseamnă 25 de minute de mers cu mașina. Așadar, vizitarea orașului Micene este un must-do dacă ajungeți cu barca la Napflio.

Dacă sunteți acolo doar pentru o zi, este mai bine să rezervați un tur cu ghid, astfel încât să nu ratați plecarea vasului – nu va trebui să vă faceți griji că vă pierdeți sau să căutați un loc de parcare și vă puteți bucura pe deplin de atracțiile turistice.

Alternativ, dacă sunteți un tip aventuros, puteți închiria o mașină în Napflio. Nu vă faceți griji; drumurile sunt sigure, iar deplasarea este ușoară atâta timp cât vă feriți de șoferii locali imprudenți.

Ce să vedeți și ce să faceți în Micene

Micene / Ingrid

Primul lucru pe care îl veți observa când vă apropiați de situl cetății sunt zidurile extraordinare.

Acestea au fost ridicate prin așezarea unor plăci mari de piatră una peste alta, într-un fel de structură de tip Lego. Acest tip de zidărie este unul dintre stilurile arhitecturale definitorii pentru civilizația miceniană.

Nu-mi pot imagina cum au reușit constructorii să ridice acele pietre grele doar cu uneltele rudimentare disponibile acum mai bine de trei mii de ani – nu e de mirare că oamenii de mai târziu au crezut că giganții mitici le-au construit.

Văzând ruinele de la Micene, grecii din epoca clasică nu puteau concepe că simplii oameni puteau construi structuri atât de solide. Așadar, potrivit lui Aristotel, doar giganții mitici cu un singur ochi, numiți ciclopi, ar fi putut ridica zidurile aflate pe atunci în ruină. Până în prezent, stilul de construcție micenian este numit zidărie ciclopică.

Poarta leilor Micene / Ingrid

Preferata mea este emblematica Poartă a Leilor. Relieful care înfățișează doi lei, pozând pe laturile unui stâlp este cea mai mare sculptură preistorică din regiunea Mării Egee.

Reprezentări similare au fost găsite în civilizația minoică mai veche din Creta, din epoca bronzului, ceea ce presupune un contact strâns între grecii micenieni și cretani, cu mai bine de o mie de ani, înainte ca Iisus Hristos să fi pășit pe Pământ. Strămoșii noștri îndepărtați erau mai ingenioși decât ar fi crezut mulți.

Când treceți de poartă, intrați în ceea ce a mai rămas din vechea cetate. Plimbați-vă pe străzile pline de istorie și urcați în vârf pentru a admira priveliștea.

Tezaurul lui Atreus, cunoscut și sub numele de Mormântul lui Agamemnon, este cel mai elaborat mormânt cu stupi de albine din epoca bronzului egeean. Cupola camerei funerare a fost cea mai mare din lume până în epoca romană, aproape 1500 de ani mai târziu.

În ciuda numelor moderne, se știu puține lucruri despre persoana care a fost îngropată acolo. Având în vedere efortul depus pentru a o construi, se presupune că a fost destinată unui VIP din acea perioadă.

Muzeul arheologic Micene / Ingrid

Muzeul arheologic este situat la intrarea în sit, lângă Poarta Leilor. Expoziția acoperă perioada miceniană, dar și perioadele ulterioare, până în epoca elenistică (epoca inaugurată de cuceririle lui Alexandru cel Mare).

Cel mai reprezentativ obiect expus este o copie a măștii de aur a lui Agamemnon; deși a fost descoperită în Micene, originalul se află la Atena.

Ce trebuie să purtați la Micene

Situl se află în vârful unui munte, iar pavajul antic din piatră poate fi alunecos, mai ales dacă este ud. Asigurați-vă că aveți încălțăminte confortabilă; vă sfătuiesc să nu purtați flip-flops.

De asemenea, ca întotdeauna în Grecia, trebuie să vă protejați de soare. Purtați o pălărie sau o altă protecție adecvată pentru cap.

Dacă vremea este înnorată, luați o umbrelă, pentru orice eventualitate. Oricât de incredibil ar părea, uneori plouă în Grecia, iar noi am avut ocazia să experimentăm acest lucru în timpul propriei noastre vizite la Micene.

În cele din urmă, situl și muzeul nu sunt foarte mari, așa că ar trebui să terminați în câteva ore. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să vă luați o sticlă mică cu apă.

Orar de funcționare și prețurile biletelor

Din noiembrie până la sfârșitul lunii martie: 08:30-15:30

Aprilie: 08:00-19:00

Din mai până la sfârșitul lunii august:  08:00-20:00

1 septembrie-15 septembrie: 08:00-19:30

16 septembrie-30 septembrie: 08:00-19:00

1 octombrie-15 octombrie: 08:00-18:30

16 octombrie-31 octombrie: 08:00-18:00

Prețuri:

12 EUR, Reducere: 6 EUR

Noiembrie-martie: 6 EUR

aprilie-octombrie: 12 EUR

Rezervați biletul E-Ticket cu tur audio al sitului arheologic Micene

Puteți vizita gratuit Micene?

Da, există anumite zile în care puteți vizita gratuit Micene:

6 martie

18 aprilie

18 mai

Ultimul weekend din luna septembrie a fiecărui an (Zilele Europene ale Patrimoniului)

28 octombrie

În fiecare primă duminică, de la 1 noiembrie până la 31 martie

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Micene?

Cel mai bun moment pentru a vizita Micene depinde de preferințele dvs. în ceea ce privește vremea, nivelul de aglomerație și experiența generală de călătorie.

Noi am vizitat-o în septembrie și a fost perfect.

Primăvara oferă temperaturi blânde și peisaje înflorite, ceea ce o face un moment ideal pentru a explora Micene. Temperaturile din timpul zilei sunt plăcute, iar serile sunt răcoroase.

La fel ca primăvara, toamna oferă temperaturi blânde. Septembrie, în special, poate fi încântător, cu zile calde și nopți mai răcoroase.

Iulie și august pot fi deosebit de călduroase, așa că fiți pregătiți pentru temperaturi ridicate. Vă recomandăm să nu călătoriți în această perioadă.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *