Cine ma cunoaste stie ca in ultimii 10 ani am avut tot felul de probleme legate de tenul meu extrem de deshidratat. Dupa ce am testat o multitudine de creme de fata hidratante, dar si masti facute in casa sau cumparate din comert, odata cu mutarea in Hong Kong am descoperit piata mastilor de fata de tip servetel. Insa, abia in urma calatoriei in Seul am facut cunostinta si m-am indragostit iremediabil de mastile de fata Coreene.
Am aflat in cele cateva zile petrecute pe strazile din Seul, ca piata cosmeticelor este una deosebit de importanta acolo. Gasesti masti pentru aproape orice zona a corpului, dar si oferte de neegalat daca stii unde sa le cauti.
Coreenii pun foarte mare accent pe ingrijirea tenului, insa se stie si ca este una din pietele cele mai dezvoltate pe zona operatiilor estetice.
Am aflat si ca ingrijirea tenului se invata la scoala, si exista o adevarata rutina Coreeana de ingrijire a tenului.
Nu mica ne-a fost surprinderea cand am primit o masca chiar si in momentul in care am facut check-in la hotel. A trebuit sa o testam in prima seara bineinteles, iar tenul nostru ne-a multumit pentru ca urma sa il expunem la temperaturile scazute din decembrie in Seul.
Ce trebuie sa stii despre mastile Coreene
Strabatand strazile capitalei Coreei de Sud am petrecut ore in magazine cu cosmetice si creme. Parca nu se terminau si era mereu cineva care sa te atraga inauntru cu cate un “produs minune” ce trebuie testat.
Venind din Romania, in prima instanta am crezut ca ofertele nu sunt pe bune sau ca produsele mai ieftine si cu oferte substantiale sunt “fake” sau proaste.
Am inteles ulterior de la localnici ca nimic nu este inselator cand este vorba de cosmetice in Coreea. Pretul difera in functie de ingredientele active folosite, insa chiar si cele mai ieftine masti fac ceea ce promit.
Rutina Coreeana de ingrijire a tenului

Poate vei fi surprinsa sa afli ca femeile Coreene au o rutina ce cuprinde pana la 10 pasi. Nici atunci cand nu au timp nu renunta si se limiteaza la 5 pasi.
Cred ca ai inteles cam cat de important este tenul pentru ele. Iar dupa ce le-am vazut, am inceput sa aloc mai mult timp zilnic rutinei de ingrijire a tenului.
Pasul 1: Spala fata cu apa fara niciun fel de sapun sau solutie de curatare. Daca ai aplicat machiaj, alege un demachiant usor pe baza de ulei.
Pasul 2: Aplica toner pentru a echilibra PH-ul pielii si a calma tenul.
Pasul 3: Esentele – scopul acestui pas este hidratarea, hranirea tenului, dar si imbunatatirea fermitatii.
Pasul 4: Ampoule – similar cu pasul anterior, aceste seruri sunt targetate pentru a rezolva diverse probleme (linii fine, deshidratare, pigmentare etc.).
Pasul 5: Seruri – o formula concentrata, avand cele mai multe elemente active dintre toate solutiile folosite pana acum.
Pasul 6: Crema de ochi – pielea din zona ochilor este cea mai subtire si are nevoie de protectie si hidratare in decursul zilei.
Pasul 7: Aplicarea unei masti servetel Coreene – vei observa efectele benefice imediat dupa prima aplicare.
Pasul 8: Hidratare – daca nu credeai ca mai e nevoie, ei bine nu e niciodata prea tarziu sa iti hidratezi tenul. Nu trebuie sarit niciodata acest pas, iar daca nu esti hotarata ce crema sa alegi, citeste topul cremelor mele preferate.
Pasul 9: Protectie solara – in Asia femeile considera ca pielea alba ca de portelan este cea mai frumoasa. Tocmai de aceea, vei gasi o multitudine de creme si masti de fata cu efect de albire, dar si creme de protectie solara cu factor ridicat. Ghidul nostru din Hue in Vietnam purta o geaca cu maneci lungi si isi acoperea capul si fata pe cat posibil chiar daca erau peste 30 de grade.
Pasul 10: Uleiuri faciale – desi le poti gasi amestecate in creme sau serum, acestea pot fi adesea folosite si singure.
Top 5 masti Coreene si unde le gasesti
Iar pentru ca mastile de tip servetel sunt favoritele femeilor din Coreea si nu numai, aceasta fiind cea mai usoara modalitate de a-ti hrani tenul zilnic, iata care sunt favoritele mele.
Crede-ma cand spun ca am plecat din Seul cu bagajul plin de masti. Le-am testat pe toate si am stablit care sunt favoritele mele.
Iar vestea buna este ca le poti gasi si in Romania.
Cum sa folosesti mastile de fata hidratante Coreene
- Curata tenul
- Aplica masca astfel incat sa acopere perfect intreaga fata (si gatul in anumite tipuri)
- Relaxeaza-te! Se recomanda sa stai cu masca pe fata cel putin 15-20 minute, insa ori de cate ori am timp prefer sa pastrez masca pe fata pana ce aceasta se usuca si fata a absorbit to serul hranitor.
- Scoate masca si maseaza surplusul de ser in ten. Nu te spala pe fata!
Preferatele mele si cea mai buna masca de fata hidratanta
5. Masca faciala pentru hidratare Dr. Jart+
Imi plac mastile celor de la Dr. Jart+ pentru ca au o textura destul de usoara, nu imi incarca tenul, hidrateaza si in principiu ii ofera tenului meu doza de nutrienti de care are nevoie.
Masca servetel este aplicata pe un plastic rigid lucru ce ajuta la aplicarea acesteia pe fata. Nu are miros, iar solutia este din abundenta, deci o poti aplica si pe decolteu si gat. Sau chiar refolosi a doua oara masca odata ce se usuca pe fata.
Masca testata de mine de la Jayjun este putin diferita fata de celelalte in sensul ca este un tratament in 2 pasi. Partea de sus contine o solutie cu acid hialuronic ce trebuie aplicata dupa spalarea fetei si masata in piele.
Dupa aceasta prima etapa, se aplica masca ce contine colagen si celule stem din plante.
3. Masca cu Colagen de la Mediheal
Mastile Collagen Impact de la MediHeal contin colagen marin si au solutie din abundenta.
Este o masca puternic hidratanta care ajuta la reducerea ridurilor fine.
2. Masca cu acid hialuronic si colagen de la Skin Republic
Am scris mai multe despre mastile de la Skin Republic aici, insa pot spune ca dupa ce am testat mai multe din gama lor preferatele mele raman cea galbena cu Collagen Infusion si cea albastra cu acid hialuronic + colagen.
Trebuie sa specific aici ca brandul nu este unul original Coreean, el fiind conceput in Australia pe baza retetelor Coreene. Chiar si asa, mastile lor mi-au lasat tenul stralucitor si fin, astfel incat le-am inclus in lista mea deoarece le-as recomanda oricui.
De departe preferatele mele! Mastile celor de la Innisfree imi lasa pielea profund hidratata, lucru care dureaza pana la cateva ore.
Preferatele mele, cele care se potrivesc cel mai bine tenului meu, sunt cele cu Ceai verde si cele cu Aloe.
Adauga si faptul ca sunt cele mai accesibile ca pret din lista, iar eu folosesc o masca de doua ori deoarece cantitatea de ser permite.
Am scris aici un review complet al mastilor Innisfree, pe care te sfatuiesc sa il citesti daca vrei sa stii mai multe. De la beneficii ale fiecarui tip de masca, la ce le face speciale.
Pe langa asta, pot spune ca absolut orice produs din gama celor de la Innisfree am folosit pana acum nu a dezamagit.
Produsele sunt obtinute din ingrediente naturale ce provin din insula Jeju, iar ceaiul verde are un loc important in brandul Coreean.
Personal folosesc in momentul de fata samponul lor pentru par uscat, serul si crema de fata cu rodie, parfumul lor cu miros de mandarina, si mastile mele preferate cu ceai verde si aloe.
Deci, tu pe care alegi sa le testezi?
Buna! Si eu iubesc mastile de la Innisfree, sunt preferatele mele! Voiam sa te intreb daca ai incercat mastile de la Dear,Klairs. Am comandat recent masca Midnight Blue Calming Sheet Mask si vreau sa iti spun ca sunt foarte incantata de ea! Daca nu ai incercat mastile de la Dear,Klairs, chiar ti le recomand si astept review-ul tau despre ele!
Buna, Alexandra! Ma bucur sa aud ca si tie iti plac mastile de la Innisfree. Chiar cred ca poti gasi produse pentru orice tip de ten in gama lor de produse pentru ingrijirea tenului. Multumesc pentru sugestie, voi testa si mastile de la Dear, Klairs daca voi reusi sa le gasesc aici.
Foarte instructiv articol. 🙂 Am si eu o intrebare.: care din mastile acestea sunt bio/organice? In ultima vreme am decis sa folosesc doar produse bio si mi-ar placea sa incerc si niste masti coreene. Multumesc anticipat pentru recomandare.
Buna Cora! Ma bucur ca ti se pare informativ articolul. Toate produsele cu ceai verde ale celor de la Innisfree sunt organice si sunt obtinute din plante de ceai care au fost crescute in plantatia lor de pe insula Jeju in ultimii 7 ani. Poti citi mai multe aici despre ele: http://www.innisfree.com/hk/en/BrandPage.do?pageName=brand_ingredients&pageValue=greentea
Multumesc mult pentru raspuns. M-am uitat pe link, dar nu am vazut steluta care apare la ingredientele bio si nici nu specifica daca are certificare organica. M-am uitat si pe un site din afara si nici acolo nu scrie. Stii cumva ce certificare au? Daca e europeana, cu atat mai bine, dar e ok si una de la ei.
Mi-ar placea si mie sa vad o data Coreea de Sud, am vazut insula Jeju doar in kdramas. 🙂
Am investigat si, intr-adevar, sunt doar cateva produse pentru care au obtinut o certificare internationala, iar din pacate aceste produse nu sunt disponibile in Romania (sau nu le-am gasit eu). Ce pot spune este ca, in general, Europa are cele mai dezvoltate standarde in domeniul eco-bio, iar companiile din Asia, desi poate respecta aceste reguli, nu sunt interesate neaparat de obtinerea certificarilor. Din tot ce am citit despre Innisfree, sunt foarte implicati in zona “green”, nu doar prin ingredientele folosite, modalitatea de productie, dar si prin diverse activitati organizate in societate (de exemplu campania Play Greene, prin care au vrut sa creasca constientizarea asupra importantei sustenabilitatii, dar si sa colecteze sticle goale pentru reciclare). Din tot ce am citit, masti coreene (sau de oriunde) de tip servetel cu adevarat biodegradabile sunt foarte putine si nu stiu daca sunt disponibile pe piata din Romania, si la ce preturi. Am gasit aici si aici doua exemple.
Draga Ingrid,
Multumesc pentru raspunsul detaliat. E interesant de vazut cum fiecare marca isi creaza propriu concept. Acum ca m-am apucat si eu sa cercetez, am intrat pe diverse site-uri si vad ca marci bio coreene nu sunt foarte multe, nu stiu de ce ma asteptam sa fie altfel. Poate nu e o preocupare culturala? Cea mai interesanta pare Whamisa, dar nu are sheet masks, ci sunt cu folie de orez. Interesant. Mai sunt si altele, dar au PEG-uri si alte ingrediente pe care incerc sa le evit. Ma gandesc sa fac o selectie, sa cumpar cate una si sa le testez.
Un amanunt amuzant, la prima cautare dupa masti mi-au aparut rezultate cu Covid-ul 🙂
Cu drag!