Tin minte si acum ca undeva prin scoala generala am vazut un documentar la televizor despre Sibiu. Imaginile cu orasul total diferit fata de Bucuresti, lista lunga cu lucruri ce pot fi vizitate in Sibiu, dar si natura din jurul orasului m-au fascinat. Astfel, mi-am propus sa ajung macar o data sa vizitez aceasta bijuterie de oras.
Tocmai de aceea, de-a lungul anilor, am tot revenit si am tot explorat atat orasul cat si imprejurimile. Am stat intr-o casa chiar in Piata Mare in timpul Targului de Craciun din Sibiu, am petrecut o noapte in oraselul Cisnadioara rupt parca din povesti, am stat intr-o casa ascunda dupa poarta impunatoare cu o gradina de un verde ametitor la iesirea din oras.
Niciodata nu ma plictisesc sa revin in concediu in Sibiu, si parca de fiecare data este ceva nou de descoperit.
Asa ca, daca aveti in plan sa ajungeti prin zona, m-am gandit sa va ajut cu cateva informatii utile.
Veti gasi aici locuri de cazare de poveste in Sibiu, dar si ce poti vizita in Sibiu intr-un weekend sau un concediu mai lung.
Unde sa stai in Sibiu
Pentru cei cu care nu m-am mai intalnit pe blog, vreau sa va explic la ce ma uit atunci cand aleg un loc de cazare. De cele mai multe ori, caut locuri de cazare de poveste.
Ma uit dupa optiuni de cazare cu o locatie deosebita, cu un design aparte, locuri cu terase sau piscine, conace unde te poti simti ca o printesa.
Iata cateva astfel de locuri in Sibiu:

Un apartament in inima orasului, la 2 pasi de Piata Mare din Sibiu. Acesta este locul unde am ales sa petrecem 2 nopti atunci cand am vizitat orasul pentru Targul de Craciun.
Este amplasat intr-o cladire clasica pentru Sibiu, iar de la fereastra vezi piata principala, dar si ochii cladirilor de peste drum.
Poate fi o opriune buna atunci cand calatoresti in 2, dar poate acomoda pana la 4 persoane.
Vezi disponibilitate si pret aici!

Un hotel deosebit in Sibiu, pe care l-am descoperit pe Instagram si care m-a impresioant datorita detaliului neobisnuit: un pian intr-o camera de hotel.
Locatia este perfecta, pe strada pietonala in Piata Huet, iar micul dejun este servit la Cafe Wien.
Vezi disponibilitate si preturi aici!
Pentru cei ce isi doresc sa stea in afara orasului, intr-o zona linistita de unde se poate ajunge rapid in Sibiu si imprejurimi, acest apartament in Cisnadie este o optiune buna.
De pe fereastra vei vedea centrul orasului, iar decorul este unul deosebit si traditional in acelasi timp.
Vezi disponibilitate si preturi aici!
Ce poti vizita in Sibiu
Daca ai ales un loc de poveste unde sa stai, ce poti face in Sibiu si in imprejurimi?
Iata o lista cu activitati si obiective pe care nu vei vrea sa le ratezi.
Piata Mare
Centrul orasului si locul unde se organizeaza Targul de Craciun, unul dintre cele mai frumoase din Romania dupa cel din Oradea in opinia mea. Vara, aici vei gasi copii alergand intre fantanile inedite ce tasnesc din asfalt.
Totodata, aici vei gasi, pe langa cladirile cu o arhitectura specifica din partea locului, si foarte multe restaurante si magazine. Punctul din care pornesc majoritatea strazilor importante din Sibiu, dar si cladirile emblematice de aici precum Casa albastra din Sibiu, Casa Haller, sau Turnul Sfatului.
Piata Mica si Podul Minciunilor
Unul dintre locurile mele preferate din Sibiu, o piata ceva mai retrasa, la doar cativa pasi distanta de Piata Mare. Cladirile din Piata Mica dateaza din sec. XIV – XVI si adaposteau in trecut ateliere mestesugaresti.
Unul dintre punctele principale de interes din Piata Mica, dar si din Sibiu in general, este Podul Minciunilor. Acesta a fost construit in 1859 si supravegheaza strada ce face legatura intre Orasul de sus si Orasul de jos. Desi numele sau se trage dintr-o pronuntie gresita a denumirii sale in limba germana (Liegenbrücke – podul culcat, suna la fel ca Lügenbrücke – podul minciunilor), in timp au fost dezvoltate multe legende pe aceasta tema, in special pe teme amoroase.
Turnul Primariei
Turnul Primariei sau Turnul Sfatului este imposibil de ratat atat din Piata Mare cat si din Piata Mica din Sibiu. Este cea mai inalta structura din zona si iti sugerez sa urci cele cateva zeci de scari pana in varful sau. Aproape cu fiecare ocazie in care ajung in Sibiu, fac o vizita in turn pentru ca imi place sa observ orasul de deasupra.
Intrarea se face prin Piata Mica, iar de-a lungul timpului acesta a fost folosit cu diferite scopuri de la inceputul istoriei sale: turn de poarta, inchisoare, depozit pentru grane, sau chiar si muzeu de stiinte naturale.
Turnul Bisericii Luterane
Amplasata in Piata Huet, cu o arhitectura tipica atat in interior cat si in exterior, datand original din 1371, biserica Evanghelica este o alta atractie ce trebuie bifata in Sibiu.
Turnul bisericii are o inaltime de peste 73 m si este al doilea cel mai inalt din Transilvania. Acesta poate fi vizitat pana la ultimul etaj in timpul verii intre orele 10 si 20, iarna doar in weekend intre 10 si 17.
Pasajul Scarilor
Pierde-te pe strazile din spatele Pietei Mici si descopera fiecare cladire, lasa-te sedus de Pasajul Scarilor, dar si de fiecare casa colorata ce parca te priveste prin ferestrele ca ochii.
Cea mai frumoasa strada din Sibiu
Cea mai frumoasa strada din Sibiu sau mai exact Strada Cetatii. Cea mai bine conservata portiune a cetatii medievale din Sibiu, cu cele 3 turnuri (Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor) ce merita vazute, dar si cu unul dintre cele mai frumoase restaurante din Sibiu: Pardon Cafe.
Poti veni intr-o plimbare racoroasa dimineata in parcul de langa cetate, cu o oprire la una dintre cafenelele dragute din zona. Iarna, aici vei gasi nenumarate tarabe cu produse handmade, perfecte de adus acasa pentru familie si prieteni, ca suvenir din Sibiu.
Muzeul Brukenthal
Purtand numele baronului Samuel von Brukenthal, a carei colectie de pictura datand inca din anii 1700 poate fi vazuta in cadrul muzeului, Muzeul Brukenthal este usor de localizat chiar in Piata Mare.
Poti vizita Biblioteca Brukenthal cu mii de man
uscrise vechi de sute de ani, Galeria de Arta Romaneasca, Muzeul de Arta Contemporana, si multe altele.
Muzeul poate fi vizionat de miercuri pana duminica si este o activitate relaxanta pentru iubitorii de arta si nu numai pentru care va trebui sa iti rezervi cateva ore.
Muzeul Astra
Un muzeu in aer liber in care iti face placere sa te plimbi, Muzeul Astra a investit destul de mult in atragerea turistilor in ultimii ani.
Vino aici pentru o plimbare pe cele 96 de hectare de parc si printre cele 400 de case, anexe gospodaresti si instalatii tehnice reflectand viata rurala de pe intreg teritoriul Romaniei.
Un lucru inedit pe care vei vrea sa il stii este ca aici poti gasi casa de pe bancnota de 10 lei cu care poti face o poza.
De vizitat pe langa Sibiu
Daca alegi sa petreci un concediu mai lung la Sibiu, poti pleca in nenumarate excursii de cateva ore sau chiar de o zi pentru a explora aceasta parte a Transilvaniei.
Cetatea Cisnadioara
La cativa kilometri in afara orasului Sibiu, cocotata pe un deal, vegheaza Cetatea Cisnadioara. Viziteaza in special bazilica in stil romanic din centrul orasului unde vei vedea cea mai veche orga cu tuburi din Romania aflata inca in stare functionala.
Transfagarasanul si Balea Lac
Cel mai pitoresc drum din Romania si poate chiar din Europa, Transfagarasanul trebuie vazut cel putin o data in viata. Este unul din locurile acelea ce trebuie vizitate in Romania, iar din Sibiu ajungi imediat.
Urca pana la Balea Lac, opreste-te si mananca un porumb copt sau bea un vin la cabana, iar la coborare treci si pe la Balea Cascada.
Castelul de Lut Valea Zanelor
In Porumbacu de Sus, la 45 km distanta de centrul orasului Sibiu, vei gasi aceasta casuta de poveste. Proprietarii acestei locatii au visat la o casa rupta din povesti, pe malul raului Porumbacu, cu muntii pe fundal si o gradina linistita.
Desi nu poti ramane peste noapte aici, te poti opri pentru niste poze, suveniruri, sau chiar pentru a lua pranzul in gradina pe malul raului.
Citeste mai mult despre povestea locului si localizare aici.
Paltinis
Urca in masina si ia-o spre munte peuntru a respira aer curat si a te plimba prin padurea verde. Iarna vino pentru ski, vara urca cu telescaunul si relaxeaza-te in natura.
Rasinari
Strabate Padurea Dumbrava si fa-ti drum pana in Rasinari, o alta localitatea pitoreasca din zona cu case colorate.
Medias
Opreste-te in centrul vechi al orasului si viziteaza biserica fortificata si Turnul Trompetilor.
Ocna Sibiului
Aproape de fiecare data cand am vizitat Sibiul vara si am petrecut mai mult timp aici, am dat o fuga de cateva ore si pana la Ocna. Vino aici pentru apa, soare, plaja, si tratamente naturale cu apa sarata si namol.
Palatul Brukenthal din Avrig
Un loc ce in 2021 va implini 300 de ani. Un palat situat in mijlocul unei Oranjerii, unde vei putea petrece ceva timp, ramane peste noapte, sau savura un pranz romantic.
Cetatea Alba Carolina
Fortareata de tip bastion construita in secolului al XVIII-lea din Alba Iulia a fost restaurata relativ recent si nu trebuie ratata intr-o vizita in zona.
Castelul Corvinilor
Unul dintre cele mai impunatoare castele din Romania, rupt parca din povestile cu vapiri. Datand din secolul al XIV-lea, prima fortificatie de piatra din Hunedoara, te asteapta sa ii descoperi nenumaratele legende.
Sighisoara
Cetatea Medievala Sighisoara, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, este foarte usor de vizitat indiferent de anotimp.
[…] care am aflat destul de recent, fiind amplasat in Avrig, la doar cativa kilometri distanta de Sibiu sau statiunea pitoreasca Simbata de […]