Atena obiective turistice

Atena: obiective turistice, itinerariu și ce să vizitezi

În Atena am ajuns pentru prima dată atunci când am și ieșit din țară pentru prima oară. Este adevărat că am petrecut atunci în capitala Greciei doar câteva ore deoarece am ajuns într-o excursie de o zi de pe litoralul din nordul țării, deci nu am reușit să bifez cine știe câte atracții turistice.

Ani mai târziu, am revenit în Atena pentru o vacanță mai lungă, dar am trecut și în alte două rânduri, legat de alte vacanțe în Peloponez. Cu aceaste ocazii, am reușit să mă familiarizez destul de bine cu Atena și să bifez multe dintre obiectivele turistice din capitala Greciei.

Pentru ca unele lucruri pot fi dificile (precum alegerea zonei ideale pentru cazare), m-am gândit sa scriu acest ghid despre tot ce trebuie să știi atunci când vrei să vezi Atena. De la obiective turistice, la un itinerariu pe zile, la hartă, unde să alegi cazare in Atena, dar și ce și unde să mănânci.

Atena obiective turistice

Atena obiective turistice

Era o zi rece de noiembrie în București când am plecat spre Atena cu una dintre cei mai bune prietene ale mele, dornice de lucruri noi și interesante într-o destinație plină de istorie cum este Atena.

Plănuiam această evadare de ceva timp așa că ne-am documentat puțin despre cele mai bune lucruri de făcut în Atena, pentru ca noi să profităm cât mai bine de itinerariul nostru de 2 zile.

De asemenea, trebuie să vă fac o confidență și să vă spun un secret: am avut parte și de ajutorul unui “insider” si lăsați-mă să vă spun că este cel mai bun ajutor pe care îl poate avea cineva.
Unul dintre colegii de serviciu ai soțului meu care locuiește în Atena a fost atât de amabil să ne ajute cu o listă cu cele mai bune lucruri de făcut în Atena și locurile pe care nu trebuie să le ratam, inclusiv, desigur, unul dintre cele mai bune locuri de inclus în itinerariul nostru de 2 zile în Atena: restaurantele!

Și pentru că sunt atât de drăguță, o să vă împărtășesc toate secretele mele.

Trebuie să recunosc că în timpul cercetărilor mele, au lipsit multe informații din toate articolele pe care le-am citit și care se refereau la atracțiile de top din Atena, Grecia sau la lucrurile de făcut și de văzut, așa că sper că voi face o treabă mai bună cu articolul meu și vă voi ajuta să vă planificați călătoria în consecință.

Itinerarul nostru de 2 zile in Atena – Ziua 1 a itinerariului in Atena

Plaka și străzile de sub Acropolă

Athens Greece attractions

Aici este locul unde se întâmplă magia!

Planificați-vă micul dejun în această zonă și alegeți unul dintre numeroasele locuri uimitoare expuse, nu veți regreta.

În timpul zilei, veniți aici pentru o plimbare pe străzile înguste, pavate cu marmură, flancate de magazine pe ambele părți și țineți cont că va trebui să sacrificați câteva ore aici, pentru că veți dori cu siguranță să intrați în toate magazinele frumos colorate.

Desigur, acesta este locul în care veți face cumpărături de suveniruri dar, în același timp, vă veți lăsa răpiți de toți oamenii care vă ademenesc în restaurantele lor cu o mare diversitate de mâncăruri delicioase.

Nu ratați opțiunile minunate pe care le veți găsi aici pentru a petrece timpul la o cafea (faceți ca grecii, beți o cafea ore întregi), Plaka și zona din jurul Monastiraki este locul unde veți găsi o mulțime de restaurante și baruri de care să vă bucurați în timpul itinerariului dumneavoastră în Atena.

În plus, nu vă sfiiți să vă plimbați pe strada Ermou – una dintre cele mai comerciale străzi din Atena.

Nu ignorați nici strada Kolokotroni, unde se aliniază o mulțime de cafenele sau strada Mitropoleos unde printre cafenele și patiserii, veți putea vedea Catedrala din Atena.

Oh, iar strada Karagiorgi Serbias este locul unde veți găsi raiul ciocolatei!

Muzeul Acropolei

După ce ați început ziua cu un mic dejun grecesc consistent și o cafea grecească tare, începeți itinerariul de 2 zile la Atena cu o vizită la una dintre cele mai importante atracții turistice din capitala Greciei: Muzeul Acropole

Muzeul Acropole are o suprafață totală de 25.000 de metri pătrați, cu un spațiu expozițional de peste 14.000 de metri pătrați. Aici veți afla totul despre arheologie și despre istoria din jurul Acropolei și multe altele.

Orarul de funcționare începe de la ora 8 dimineața în timpul verii (din aprilie până la sfârșitul lunii octombrie) și de la ora 9 dimineața în timpul sezonului de iarnă (din noiembrie până la sfârșitul lunii aprilie), în timp ce un bilet costă 10 EUR în timpul verii și jumătate din această sumă în timpul sezonului de iarnă.

Adresa: Str: Strada Dionysiou Areopagitou nr. 15, Atena 11742

Acropola din Atena

Acesta este singurul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la capitala Greciei, este cu siguranță cea mai faimoasă atracție și ceva ce toată lumea va recunoaște atunci când va vedea o fotografie. Așadar, ceva ce trebuie vizitat în prima zi a itinerariului de 2 zile în Atena sau inclus în orice itinerar din Atena.

Atenienii știu acest lucru și am avut senzația că totul în oraș se învârte în jurul acestui lucru: există o mulțime de baruri cool pe acoperiș cu vedere la frumoasele ruine, hotelurile de lux au restaurante și piscine pe acoperiș cu vedere la Acropole și Partenon, cele mai animate și turistice străzi se vor găsi la poalele acestui deal.

Urcarea pe dealul Acropole este o necesitate, nu numai pentru că templele antice sunt unice și foarte frumoase, ci și pentru că, din vârf, veți avea o priveliște completă a Atenei. Veți avea ocazia să vă întoarceți în timp, până la leagănul civilizației europene, în Grecia Antică.

one day in Athens

Dar nu te grăbi, ia-ți timp să explorezi străduțele înguste care te duc sus, pentru că nu știi niciodată ce vei găsi șidacă ești ca mine, toate pisicile pe care le vei întâlni vor face călătoria și mai lungă. Asigurați-vă că purtați cei mai confortabili pantofi, pentru că vor fi o mulțime de pietre alunecoase care vă vor ieși în cale.

Odată urcat pe deal, fiți pregătit să vă luptați cu mulțimea.

Ca de obicei la locurile turistice și atracțiile de top și această atracție din Atena este foarte aglomerată, cu oameni din toată lumea, așa că fiți pregătiți să așteptați la coadă pentru acea fotografie la care ați visat.

Mai ales dacă vizitați Atena în prima duminică a lunii din noiembrie până la sfârșitul lunii martie, când veți avea acces gratuit la toate muzeele sau în oricare dintre datele de mai jos:

6 martie (în memoria Melinei Mercouri)

18 aprilie (Ziua Internațională a Monumentelor)

18 mai (Ziua internațională a muzeelor)

Ultimul weekend din luna septembrie a fiecărui an (Zilele europene ale patrimoniului)

28 octombrie

Dacă nu alegeți acest weekend, pregătiți-vă să plătiți 20 EUR în timpul verii (din aprilie până în octombrie) și 10 EUR în timpul iernii (din noiembrie până la sfârșitul lui martie).

Dacă doriți să săriți peste cozi și să intrați direct înăuntru și să începeți să urcați dealul până sus, asigurați-vă că vă cumpărați biletele online aici înainte de vizită.

Obțineți turul dvs. ghidat la Acropole!

Dacă, totuși, intenționați să vedeți mai multe repere datând din Antichitate, cea mai bună opțiune ar fi să rezervați un bilet combinat care să ofere acces la Acropole și la alte 6 situri arheologice din Atena. Rezervați-vă biletul aici!

Agora Antică

Agora Antica din Atena este o oprire obligatorie pentru oricine este interesat de istorie, arhitectură și cultură. Situat la poalele Acropolei, acest vechi centru comercial a fost inima vieții ateniene timp de peste 5.000 de ani.

Este unul dintre cele mai importante și bine conservate situri antice din Grecia. De la imponentul Stoa din Attalos până la Templul lui Hefaistos, veți fi uimit de detaliile intricate și grandiozitatea acestor clădiri vechi.

Pe măsură ce vă plimbați printre ruinele Agorei, veți simți ca și cum ați fi fost transportați înapoi în timp. Situl este plin de clădiri și artefacte bine conservate care oferă o perspectivă unică asupra vieții de zi cu zi din Grecia antică.

Muzeul de Bijuterii

Nu este ceva despre care mulți ar putea ști, mai ales că am înțeles că este o adăugire destul de nouă pe lista de atracții din Atena, Grecia, dar mă bucur că l-am găsit într-o zi ploioasă de sâmbătă, când căutam un adăpost.

Muzeul bijuteriilor este destul de mic, dar totuși foarte interesant (mai ales pentru femei wink wink wink) și o bună adăugare la itinerariul tău de 2 zile în Atena.

Veți găsi aici o mulțime de piese vechi ( 4000 mai exact) inspirate din diverse perioade istorice și din diferite civilizații. De asemenea, veți avea ocazia să vedeți procesul de fabricare a bijuteriilor, demonstrat pe viu.

Taxa de intrare este de 4 EUR, dar dacă alegeți să vizitați muzeul într-o zi de sâmbătă veți avea intrare gratuită. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că nu este permisă realizarea de fotografii în interiorul muzeului.

Adresa: Str: Kallisperi 12 & Karyatidon Str. 12, Acropolis 11742, Atena, Grecia

Parlamentul și schimbarea gărzii

Guard Change_Athens

În fiecare zi puteți asista la schimbarea gărzilor, dar cea mai bună zi în care să veniți aici este duminica, la ora 12.00, pentru că acum este momentul în care se face versiunea completă.

Din păcate, noi nu am reușit să ajungem la timp în duminica noastră, dar am văzut schimbarea gărzilor la o altă oră.

A fost totuși un lucru mișto de urmărit, de la hainele lor tradiționale care arată ca o rochie, la pantofii lor amuzanți și la modul în care erau supravegheați de un superior pentru ca totul să fie perfect, să te plimbi aici și să petreci câteva minute cu siguranță ar fi meritat.

Un alt fapt amuzant pe care l-am aflat despre acești gardieni este că, indiferent de situație, în timp ce sunt la datorie, nu au voie să facă nimic: să se miște, să zâmbească, să râdă, nici măcar să clipească dacă vă puteți imagina.

Ați fi în stare să faceți asta timp de 2 ore, sa stati nemiscat? Eu cu siguranță nu aș fi fost în stare!

Încheiați prima zi a itinerariului dumneavoastră de 2 zile la Atena la unul dintre barurile de pe acoperișuri din Piața Syntagma.

Grecii știu cu siguranță cum să se distreze și să petreacă timp cu prietenii și apropiații lor.

De aceea, Atena este un oraș plin de viață, plin de restaurante și baruri, dintre care unele oferă priveliști minunate de sus.

Ne-am oprit să bem ceva la unul dintre barurile din Piața Syntagma și am privit cum se luminează orașul în timp ce sorbeam din cocktailul nostru.

Ziua 2 din itinerarul in Atena: obiective turistice

Piața de carne și fructe

Athens Greece attractions

Noi am fost într-o zi de sâmbătă, dar nu vă întristați dacă nu sunteți în oraș într-o sâmbătă, piața este deschisă și în timpul săptămânii, dar m-am gândit că o plimbare în piața plină de viață va fi o experiență care merită trăită într-un weekend, chiar înainte de un brunch sau o cafea în centrul orașului.

Credeți-mă, nu veți regreta această atracție a Atenei și dacă sunteți curioși să vedeți cum își duc oamenii viața  zide zi, nu ar trebui să săriți peste vizitarea pieței. Trebuie doar să știți că trebuie să mergeți în prima parte a zilei și că veți fi loviți în plină figură de un amestec de culori, mirosuri și energie.

Piața este foarte bine structurată și veți vedea că au zone speciale pentru carne, pește, fructe, legume și mirodenii dar, indiferent de zona pe care alegeți să o vizitați, veți fi întâmpinați de zgomotele puternice ale cumpărăturilor de sâmbătă.

Oameni care își fac cumpărăturile zilnice, oameni care fac partea de vânzare în cel mai bun mod posibil (strigând din toți plămânii, negociind, cântând, ce vreți), oameni care aduc produse noi și proaspete călcându-te pe picioare – acesta este cu siguranță un loc în care manierele nu contează, dar în care cu siguranță vei fi cucerit de zumzetul pe care îl vei găsi aici.

Sfat: Toate străzile din jurul pieței sunt pline de tot felul de mici magazine unde veți găsi orice, de la sticlă pictată pentru ulei de măsline, la ornamente din frânghie, la artă graffiti, doar permiteți-vă să vă pierdeți. De asemenea, acesta este locul unde trebuie să veniți în căutarea artei stradale.

Asigurați-vă doar că o faceți în timpul zilei și încercați să evitați strada Sofokleous, nu se va întâmpla nimic rău, dar noi am ajuns aici pe la ora 8 seara și eram singurele fete într-o mare de bărbați.

Piața volantă din Monastiraki

Monastiraki

Nu sunt prea multe de spus despre ea, doar că trebuie să o vizitați, mai ales dacă sunteți în căutare de suveniruri sau cadouri pe care să le aduceți acasă. Puteți intra pe străzile înguste ale pieței prin Piața Monastiraki sau vă puteți face drum din celălalt capăt al pieței volante.

Templul lui Zeus și Stadionul Panathenaic

Veți vedea clădirea lui Zeus al Olimpului în timpul vizitei la Acropole, dacă știți unde să o căutați. Dar acest sit arheologic este altceva ce nu trebuie exclus din itinerariul tău la Atena.

Templul datează din anul 131 d.Hr. când împăratul Hadrian l-a terminat și mai are doar 15 din cele 104 coloane corintice pe care le avea inițial.

Stadionul Panathenaic este singurul stadion din lume construit în întregime din marmură și a fost construit pentru prima dată în anul 330 î.Hr. pentru Jocurile Panathenaice.

Ulterior, stadionul a fost dezgopat și reamenajat în 1869, iar în 1896 a găzduit ceremoniile de deschidere și de închidere ale primelor Jocuri Olimpice moderne.

Kolonaki – zona elegantă

Kolonaki Athens

Trebuie să recunosc că aceasta a fost una dintre zonele mele preferate din Atena, nu foarte departe de centru, chiar în spatele Pieței Syntagma, pe partea stângă, veți păși într-o cu totul altă lume. Unul dintre cele mai pitorești cartiere din Atena.

Aici veți găsi toate ambasadele, magazinele elegante și bineînțeles, o mulțime de restaurante și locuri unde puteți ieși la o cafea.

Zona este situata pe dealuri, va trebui să urci multe seturi de scări sau să o iei pe drumuri abrupte, dar credeți-mă că nu veți simți nimic, pentru că veți fi ocupați să observați împrejurimile.

Apus de soare și un pahar de vin pe Lycabettus cu vedere panoramică

Lycabetus Atena

Dacă mi-ați urmat sfatul și ați mers în Kolonaki, doar plimbându-vă veți da, cel mai probabil, peste Funicularul care urcă pe Lycabettus Hill.

Iar dacă ajungi aici, nu sta prea mult pe gânduri și urcă-te, mai ales dacă e aproape de apusul soarelui, cei 7 EUR pentru o călătorie dus-întors vor fi cu siguranță răsplătiți. Mai trebuie să știi că funicularul circulă la fiecare 30 de minute, iar în vârf vei găsi un bar, un restaurant și o bisericuță care găzduiește și nunți (chiar era una când am fost noi).

Dacă mergeți la apusul soarelui, priveliștea va fi absolut uimitoare și vă puteți răsfăța cu un pahar de vin si o priveliste minunata, doar că trebuie să fiți conștienți că veți găsi, cu siguranță, o mulțime care așteaptă același lucru ca și dumneavoastră.

Mancați

Athens Greece attractions

Sunteți în Grecia, nu uitați asta! Și bineînțeles, mâncarea grecească este divină și porțiile sunt uriașe, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vă este foame.

Gyros, Tzaziki, Souvlaki, brânză feta la cuptor, iaurt grecesc cu miere, baklava și lista poate continua la nesfârșit. Un singur lucru vă pot garanta: vă veți întoarce acasă mai greu.

Athens Greece attractions

   Unde să mâncați în Atena?

Thanasis Kebab – mâncare cu adevărat tradițională, simplă și delicioasă. Personalul este, de asemenea, distractiv și va fi mai mult decât fericit să vă ajute să faceți o fotografie sau două. Aici am învățat că atunci când comanzi souvlaki, nu trebuie să spui, e suficient tipul de carne (porc, pui, amestec).

       Bairaktaris Taverna – mereu aglomerată, plină de oameni în căutare de un souvlaki proaspăt și delicios

       Maiandros – am găsit-o din întâmplare și am fost atât de norocoși să dăm peste ea chiar înainte de ora prânzului, când ar fi fost foarte aglomerată.

Hansel & Gretel – acest loc este MAGIC! Nu o să-l ratezi pentru că este atât de colorat și distractiv și în plus, miroase uimitor. Aici veți găsi toate dulciurile pe care le puteți mânca!

Unde să alegi cazare în Atena

Novotel Atena
Novotel Athens

Cel mai bun loc de cazare din oraș este, bineînțeles, Novotel Athenes. La doar 15 minute de mers pe jos de centrul orașului și la câteva minute de 3 stații de metrou, locația oferă o cameră grozavă și o piscină, un bar și un restaurant și mai grozav pe acoperiș.

Nu vă lăsați păcăliți de împrejurimi, care nu arată chiar atât de bine (dar hei, toate străzile arată la fel, nu?), odată ce intrați înăuntru, veți fi luați cu asalt de agitația și de designul luminos și cool.

Am avut o cameră frumoasă, spațioasă și luminoasă la etajul 6, perfect potrivită pentru două persoane, singurul lucru pe care l-am găsit, să spunem diferit, a fost faptul că ușa de la baie era formată din două uși de sticlă mai mici care nu se inchideau, dar, până la urmă, nu am avut nicio problemă cu acest design cool.

În afară de patul mare și pufos, cea mai bună parte a șederii noastre la Novotel Athenes a fost priveliștea de la fereastră, cine nu și-ar dori să se culce cu gândul la luminile strălucitoare, doar pentru a se trezi să vadă frumoasa Acropolis și să se bucure de un mic dejun grecesc consistent (credeți-mă, veți fi în dificultate atunci când va trebui să alegeți ce să mâncați mai întâi)? Mie sigur mi-a plăcut!

Alte motive pentru care să alegi Novotel în Atena

Dacă plănuiți un sejur mai lung, împachetați și niște haine de gimnastică, deoarece hotelul oferă acces la o sală de gimnastică excelentă, situată la etajul 7, cu vedere perfectă spre oraș.

Dacă călătoriți cu copii, vă rugăm să știți că cei cu vârsta sub 16 ani pot împărți camera cu dvs. fără costuri suplimentare. În plus, micul dejun este și el inclus și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la costuri, în timp ce duminică vă puteți prelungi șederea și puteți face check-out până la ora 17:00.

Puteți face check-in online înainte de a ajunge la hotel

Dacă, totuși, sunteți în căutarea altor opțiuni privind locul de cazare în Atena, eu aș alege întotdeauna zona centrală, de unde totul este accesibil și la distanță de mers pe jos sau Kolonaki.

Alte câteva opțiuni de cazare în Atena

Cazare în Kolonaki:

Cutie by Stylish Stays – da, este un apartament, dar asta este ceea ce veți găsi mai ales în zona Kolonaki, mai ales pentru că este o zonă rezidențială. Acest loc are un mic balcon unde vă puteți bea cafeaua de dimineață.

COCO-MAT Hotel Athens – un hotel mic cu o grădină și o terasă pe acoperiș de unde puteți vedea Acropolele frumos luminate. Dacă vă planificați călătoria din timp, puteți găsi camere la prețuri începând cu 100 USD pe noapte.

Soho Apartments – apartamente elegante și spațioase, în inima orașului Kolonaki, la un preț rezonabil.

Periscope Hotel – un hotel de 4* în inima uneia dintre cele mai luxoase zone din Atena. Priviți apusul de soare peste Atena din cada SPA în aer liber.

Cazare în Plaka sau în centrul Atenei

GK Athens – să începem cu opțiunea de buget, pentru că, după cum vă puteți imagina, obținerea unui preț mic în inima Atenei poate fi un pic mai dificilă.

Best Western Plus Embassy Hotel – cu un pic mai multe camere pentru a alege, dar tot într-o gamă de prețuri accesibile și la distanță de mers pe jos de principalele atracții de pe itinerariul dvs. de 2 zile în Atena.

Athens Gate Hotel – de la acest hotel, nici măcar nu va trebui să mergeți pe jos până la una dintre cele mai importante atracții din Atena, pentru că o veți avea sub fereastra dvs. Te las să descoperi despre care este vorba.

King George, a Luxury Collection Hotel – Am păstrat cel mai bun pentru final! Pentru că acesta este cel mai bun pe care îl puteți găsi în Atena!

Ai mai mult timp în Atena? Iată alte câteva atracții turistice pe care să le adaugi la itinerariul tău în Atena

Templul lui Zeus

Unul dintre cele mai importante monumente din Atena este Templul lui Zeus, cunoscut și sub numele de Olimpeion sau Templul lui Jupiter. Construit în secolul al VI-lea î.Hr., acest impresionant templu a fost dedicat zeului suprem al mitologiei grecești, Zeus. Cu o înălțime de aproape 17 metri și coloane imense, Templul lui Zeus rămâne una dintre cele mai mari și mai impresionante structuri antice din lume.

Pe lângă rolul său religios, Templul lui Zeus a fost și un loc important pentru democrația ateniană. Aici se țineau adunările poporului și se luau deciziile importante în ceea ce privește viața cetățenilor. Astfel, vizitând acest sit impresionant, veți putea învăța mai multe despre istoria și dezvoltarea democrației în Grecia antică.

Templul Zeitei Atena Nike

Un alt templu important din Atena este Templul Zeitei Atena Nike, situat în Acropole. Construit în secolul al V-lea î.Hr., acest templu a fost dedicat zeiței Athena, protectoarea orașului și a victoriei.

Palatul Zappeion

Situat în Grădina Națională din Atena, Palatul Zappeion este un important monument istoric și cultural. Construit în secolul al XIX-lea, acest palat a fost folosit pentru importante evenimente politice, culturale și sportive.

Palatul Zappeion este o clădire impunătoare, cu elemente arhitecturale clasice și influențe neoclasiciste. Pe lângă sălile elegante și grădinile frumoase, palatul găzduiește și importante colecții de artă și obiecte istorice, oferind vizitatorilor o imagine mai completă asupra istoriei și culturii Greciei.

Din punct de vedere istoric, Palatul Zappeion a fost un loc important pentru negocieri și tratative între liderii politici din Grecia și alte state.

Kifissia – evadează din oraș

Nu că Atena nu ar fi un oraș minunat și că ai nevoie de o pauză, dar acest mic loc este cu totul diferit și îți va plăcea atât de mult încât vei dori să petreci o zi aici. Kifissia este de fapt o extensie a Atenei, în partea sa nordică și puteți ajunge aici luând metroul și coborând la capătul liniei 1.

Ce să faci aici te întrebi? Ei bine, nu mare lucru, doar să vă relaxați, să vă plimbați prin oraș, să admirați casele frumoase, să vă bucurați de o masă delicioasă, iar seara să ieșiți la un cocktail perfect într-unul dintre multele baruri cool de acolo.

Cartierul Anafiotika

Situat chiar sub Acropole, cartierul Anafiotika este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Atenei.

Străzile nu sunt pline de turiști, iar arhitectura caselor vă va face să vă simțiți pe o adevărată insulă grecească, plină de pisici și case simple, dar tipice grecești.

Cum se ajunge la Anafiotika? Trebuie doar să urmați strada Vyronos din cartierul Plaka și vă veți afla în inima Greciei tradiționale. Destinația dvs. finală ar trebui să fie biserica Agios Georgios.

Mergi într-o croazieră de-a lungul coastei

Da, puteți face acest lucru și din Atena, nu trebuie să călătoriți până pe una dintre insule pentru a face o croazieră de-a lungul coastei. Este o experiență de o jumătate de zi, perfectă pentru zilele însorite.

Obțineți experiența de croazieră cu un catamaran aici!

Mergeți la o plajă din Atena

Chiar dacă Atena nu este o destinație de plajă, asta nu înseamnă că nu poți evada pentru câteva ore pe una dintre plajele din apropiere atunci când ai la dispoziție 3 zile în Atena sau chiar mai mult.

Dacă vreți să simțiți adevărata viață grecească, mergeți la una dintre plajele de mai jos, stați pe spate și relaxați-vă:

Plaja Glyfada

Poate că nu este ceea ce v-ați imaginat atunci când ați asociat Grecia și plaja, dar Glyfada este totuși cea mai lungă fâșie de plajă publică din apropierea Atenei.

Dacă nu aveți chef să stați pe plajă, veniți aici, în portul de agrement și luați masa la unul dintre restaurantele de lângă mare.

Ajungeți aici cu tramvaiul din centrul orașului Atena.

Alegeți să stați în Glyfada?

Iată câteva opțiuni:

Glyfada Riviera Hotel – la doar 4 minute de mers pe jos de plajă, cu o priveliște uimitoare, jacuzzi pe acoperiș și piscină, acesta este singurul hotel de 5* din Glyfada Beach.

Obțineți cel mai bun preț aici!

Sea View Hotel – căutați o opțiune mai accesibilă, dar care va oferi în continuare acces la piscină și terase cu vedere uimitoare? Acesta este locul potrivit pentru tine!

Obțineți cel mai bun preț aici!

Plaja și lacul Vouliagmeni

La doar 20 de km de Atena, care va fi la o scurtă călătorie cu taxiul din inima capitalei Greciei, Vouliagmeni este locul unde veți găsi plaje private de lux, dar și un lac frumos.

Iată câteva dintre plajele din care ai putea alege și poate vei putea rămâne peste noapte și te vei putea bucura de o dimineață devreme pe plajă:

Plaja Astir sau Plaja Akti Vouliagmenis

Seaside Secret by BluPine – la limita inferioară a bugetului, dar cu o terasă frumoasă cu vedere la mare, locul este plăcut pentru o evadare din Atena sau pentru un sejur prelungit.

Obțineți cel mai bun preț aici!

Somewhere Boutique Hotel Vouliagmeni – un hotel de tip boutique de 5* la prețuri accesibile, cu o piscină infinită și jacuzzi cu vedere uimitoare. Cine nu și-ar dori să se trezească cu așa ceva?

Obțineți cel mai bun preț aici!

Four Seasons Astir Palace Hotel Atena – Sincer, nu cred că trebuie să spun mai multe. Dacă vrei cu adevărat să simți că evadarea ta de 2 zile în itinerariul de 2 zile în Atena a fost completă, adaugă cel puțin o noapte în plus și trăiește-o la maxim.

Obțineți cel mai bun preț aici!

Viziează o insulă în apropiere de Atena

De ce să nu te îmbarci pe un vas din portul principal al Atenei, Pireu și să faci o excursie de o zi din Atena pe una dintre insulele din apropierea capitalei Greciei?

Poți lua oricând o croazieră din Atena și iată un ghid complet al croazierelor.

Am ales o listă de insule pe care puteți ajunge în aproximativ 1-2 ore cu vaporul și unde vă puteți bucura de viața insulară grecească pentru o zi:

Hydra – se află la doar 90 de minute de Atena și este o insulă uimitoare. Rezervă o croazieră aici!

Kea – cea mai apropiată insulă cicladică, la doar 2 ore de Atena

Aegina – cea mai apropiată insulă de Atena și vă va lua doar 45 de minute să ajungeți acolo

Poros – una dintre cele mai frumoase insule aproape de Atena, cu un timp de navetă între 55 de minute și 2 ore și 40 de minute, în funcție de vapor

Spetses – insula unde mașinile sunt interzise și micul tău paradis de plajă la 2 sau 3 ore distanță de Atena.

Sifnos – puteți ajunge cu ușurință din Atena la Sifnos cu elicopterul, iar asta este o experiență în sine

Alte informații utile pentru itinerariul tău în Atena

Cum să ajungeți de la aeroport în oraș

Veți avea 3 opțiuni din care să alegeți, cu prețuri pentru toate buzunarele:

  • autobuzul – linia X95 vă va duce direct în centrul orașului, având ultima oprire în Piața Syntagma, chiar în fața Parlamentului.  Un bilet vă va costa 6 EUR dus-întors, puteți plăti cu cardul, dar asigurați-vă că spuneți acest lucru în avans.
  • metroul – nu vă oferă posibilitatea de a admira orașul, dar poate un pic mai rapid decât autobuzul, chiar dacă trebuie să schimbați trenul la Piraeus – așteptați pe aceeași linie. Vă va costa 10 EUR dus și 18 EUR dacă sunteți 2 persoane; site-ul verifică acest lucru pentru mai multe informații despre orare și hărți.
  • taxiul – cel mai rapid și direct mod de deplasare, venind desigur cu un cost suplimentar, ajungând la aproape 50 EUR de la aeroport până în centrul orașului.

Dacă puteți, încercați să evitați Piața Omonia, Eksarxeia și Piața Vathis seara – nu vi se va întâmpla nimic (așa cum am traversat Omonia de mai multe ori seara), dar străzile nu vor fi chiar frumoase de văzut și s-ar putea să nu vă simțiți în siguranță.

Cum te deplasezi în Atena?

Zona cu obiective turistice din Atena este destul de compactă, deci nu vei avea probleme să te deplasezi pe jos sau cu metroul.

Dacă însă vrei să mergi pe o distanță mai mare și vrei să afli mai multe despre oraș, poți opta pentru unul dintre autobuzele hop on hop off disponibile în Atena:

Când să vizitați Atena?

Ei bine, aproape în orice moment, deoarece clima este foarte blândă și rareori au zăpadă.

Dar, cred că octombrie – noiembrie și primăvara ar fi alegerea mea, deoarece orașul nu este atât de cald sau aglomerat.

Similar Posts

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *