Dupa intoarcerea in Romania, am ales sa petrecem o perioada la Oradea. Ne-am gandit ca de aici ne va fi usor sa vizitam Budapesta, zone din Ungaria inca neexplorate, dar si Transilvania sau alte zone din Romania mai indepartate de Bucuresti.
Asa am ajuns sa petrecem cateva zile in zona Muntilor Apuseni, la Apuseni Wild. Dupa ce am adunat intr-un singur loc cele mai frumoase pensiuni din Apuseni, ne-am gandit ca este momentul sa le si testam.
Mentionez ca aceasta nu a fost o experienta sponsorizata, iar oricum, intotdeauna parerile expuse sunt in conformitate cu realitatea traita de noi.
Daca si tu te gandesti sa ajungi in aceasta zona, iata de ce ar trebui sa oferi o sansa pensiunii Apuseni Wild.

Apuseni Wild – review si parere
De ce am ales Apuseni Wild?
Principalul motiv pentru care am ales aceasta optiune de cazare a fost datorita locatiei, la doar o ora si jumatate de Oradea (si mai putin de 2 ore de Cluj), in mijlocul naturii, intr-un loc destul de izolat.
In plus, facilitatile pe care le pun la dispozitia oaspetilor si despre care citisem online inainte de vizita, erau pe placul nostru: SPA cu sauna si ciubar, dar si piscina incalzita care poate fi folosita si in anotimpul rece.

Cum am ajuns acolo
Din Oradea, am mers pe DN1/E60, drumul ce duce catre Cluj, pana in localitatea Bucea. De acolo, am iesit pe un drum mic, cu o banda pe sens, ce ne-a condus printre localitati cu case rasletite pana la marginea localitatii Remeti.
Desi mic, drumul este foarte bun si nu am avut probleme nici datorita zapezii.

Ce ne-a placut la Apuseni Wild
Voi incepe cu procesul de check-in. Nu am rezervat direct pe site-ul pensiunii, dar mi s-a confirmat rezervarea si din partea unitatii de cazare. Cu o zi inaintea sosirii, am primit pe email un link unde am putut face check-in-ul inainte de a ajunge la locatie.
Mi s-a parut un proces foarte bine optimizat, in special date fiind conditiile actuale, dar si atunci cand nu vrei sa astepti foarte mult la receptie.
Odata ajunsi la pensiune, am primit cheia de la receptie si am putut intra in camera – totul in mai putin de 5 minute.

Optiunile penrtu camere sunt:
- Camera dubla sau twin fara balcon
- Camera dubla sau twin cu balcon
- Camera de familie cu balcon
- Suita Junior – cu living si balcon
Pensiunea are in total 17 camere, majoritatea cu balcon.
Noi am ales o camera fara balcon, iar din care mi-am putut da seama optiunile de acest fel sunt limitate, fiind doar 2 camere la ultimul etaj. Pensiunea nu dispune de lift, iar pana la ultimul etaj sunt destul de multe scari de urcat, acesta fiind un criteriu pe care ai vrea sa il ai in vedere.
Camera a fost spatioasa, foarte curata, cu o baie cu dus si fereastra pe tavan catre cerul albastru.
Mi-a mai placut faptul ca in camera am avut cate 2 prosoape curate, 2 sifoniere destul de mari, si un frigider mic cu apa plata si minerala, ciocolata, alune, sucuri si bauturi alcoolice mici (vin, vodka, jagermeister).
Camera noastra a fost amplasata cu priveliste catre piscina, dar indiferent pe ce parte ar fi fost, privelistea ar fi fost la fel de frumoasa.
Am fost placut impresionati de conditii si de curatenie.
Centrul SPA si piscina

Motivul principal pentru care am ales hotelul, centrul SPA a fost ok si ne-a oferit relaxarea de care aveam nevoie. Cum am vizitat locatia in timpul saptamanii si desi gradul de ocupare era destul de mare, am putut sa ne bucuram atat de sauna, cat si de ciubar si piscina in intimitate.
Centrul SPA este amplasat la ultimul etaj al pensiunii, oferind o priveliste de neuitat asupra muntilor din imprejurimi. Te poti bucura de priveliste din zona de relaxare, din ciubarul amplasat pe terasa exterioara, sau chiar din interiorul saunei.


In prima zi, atunci cand am incercat sa intram in ciubar, apa era extrem de clocotita si nu am rezistat mai mult de un minut. In schimb, a doua zi am gasit ciubarul neacoperit si a fost o placere sa ne bucuram de liniste si natura, din apa incalzita.
Sauna nu este extrem de mare, poate gazdui aproximativ 4 persoane si este o sauna uscata pe care o poti incalzi atat cat iti doresti sau poti rezista.

Piscina este amplasata in gradina pensiunii, iar pe timpul iernii este incalzita si acoperita. Temperatura apei a fost perfecta, iar dimensiunile piscinei sunt ok pentru relaxare si chiar si inot.
Accesul la facilitati este inclus in pretul camerei. Atat piscina cat si centrul SPA sunt deschise intre ora 12 si 20, desi in ziua in care am ajuns, usa de la SPA era incuiata la ora 14 (dar a fost deschisa imediat ce am vorbit cu cei de la receptie).
In plus, pentru incalzirea saunei a fost nevoie sa vorbim la receptie in prima zi.
Contra cost si cu o programare in prealabil, te poti bucura si de masaj sau tratamente faciale.

Micul dejun si mancarea la restaurant
Micul dejun este inclus in pretul camerei si a fost mai mult decat suficient in amble dimineti. Cafea, apa, lapte si ceai sunt puse la dispozitia oaspetilor, iar micul dejun este servit de catre cei de la hotel.
Cred ca inaintea pandemiei micul dejun era de tip bufet suedez, dar acum am fost fericiti sa vedem ca s-a renuntat la aceasta modalitate.

In cele doua dimineti in care am luat micul dejun aici am fost serviti cu oua preparate in moduri diferite (omleta sau ou ochi in a doua dimineata), branzeturi, mezeluri, ciuperci umplute, si o rulada rece – toate foarte gustoase.
Cafeaua nu a fost extraordinara, dar pentru cei care isi doreau ceva diferit, exista si posibilitatea de a comanda de la bar, contra cost, cafea Julius Meinl.

Pensiunea are 2 zone unde se poate servi masa, una fiind destinata nefumatorilor.
Imprejurimile si activitati posibile
Dupa cum am spus, Pensiunea Apuseni Wild este amplasata intr-un loc relativ izolat, in apropierea localitatii Remeti, in Rezervatia Naturala Muntii Apuseni.
Locul este ideal pentru cei ce sunt in cautarea relaxarii si cei care isi doresc sa stea in inima naturii. Nu vei gasi magazine sau restaurante in apropiere, asa ca vino pregatit pentru asta.
Atunci cand te plictisesti la pensiune, te poti plimba de-a lungul raului ce trece prin fata pensiunii, in padure. Poti explora muntii din jur, iar pe timpul iernii poti alege sa schiezi la Stana de Vale care este amplasata la 18 kilometri distanta.
Cei de la pensiune iti pun la dispozitie contra cost diverse activitati montane, explorari cu ATV-ul si alte astfel de optiuni pentru iubitorii de munte si aventura.
Un loc de joaca este pus la dispozitia celor ce calatoresc cu copiii, chiar in fata pensiunii.

Leave a Reply