Acidul hialuronic este starul ingredientelor active cu rol in hidratarea tenului. Oricine are probleme cu hidratarea a incercat macar o data un ser cu acid hialuronic sau un produc ce il contine.
Dar care este cel mai bun acid hialuronic pentru ten?
Pe o piata cu atat de multe optiuni la dispozitie, alegerea unui ser pentru ten potrivit poate deveni destul de grea. Ei bine, cum in mare parte a vietii de adult m-am confruntat cu un ten uscat, am incercat de-a lungul anilor diverse produse hidratante, dintre care si seruri cu acid hialuronic.
Va povesteam aici despre experienta mea cu Fillerina acest produs minune ce promite rezultate similare cu cele obtinute la clinica prin injectare, la un pret destul de ridicat, fara durere.
De la acea experienta am folosit o multime de alte produse, creme, seruri, masti, aparate cosmetice, care au promis sa ajute in legatura cu hidratarea in profunzime a tenului. Unele au functionat, altele mai putin.
Tocmai de aceea, astazi povestim despre cel mai bun ser cu acid hialuronic pentru ten. Nu vorbim despre injectari cu hialuronic sau alte tratamente pe care le poti face la salon/clinica, pentru ca acesta este un cu totul alt subiect.
Dar inainte de toate, haide sa trecem in revista cateva lucruri despre acidul hialuronic.
Ce este acidul hialuronic
Acidul hialuronic este o substanta secretata in mod natural de organism, disponibila in principiu in piele si care are ca principal rol mentinerea apei si hidratarea.
Studiile in legatura cu imbatranirea pielii au demonstrat ca unul dintre factorii ce influenteaza rapiditatea si modalitatea in care tenul imbatraneste este printre altele si nivelul de hidratare al pielii. Iar principala molecula responsabila pentru pastrarea apei in piele este tocmai acidul hialuronic.
In produsele cosmetice se folosesc diferite dimensiuni de molecule din aceasta substanta minune, acest lucru avand efect direct asupra nivelului la care poate actiona produsul.
Beneficiile acidului hialuronic pentru ten
Pe langa principalul efect despre care am vorbit pana acum, s-a demonstrat ca folosirea unui ser cu acid hialuronic poate avea si alte beneficii.
Demne de luat in considerare:
- ajuta pielea sa arate si sa se simta mai supla – aplicat pe ten un produs cu acid hialuronic poate ajuta la reducerea liniilor fine, cat si a rosetii pielii.
- grabeste vindecarea ranilor
- anumite studii au aratat ca acidul hialuronic are proprietati antioxidante protejand pielea impotriva factorilor daunatori externi.
Cum se foloseste un ser cu acid hialuronic?
Trebuie sa recunosc ca la inceput si mie mi-a trebuit ceva timp ca sa inteleg cu trebuie sa folosesc un astfel de ser. Vorbesc aici despre serul simplu cu acid hialuronic, nu un ser mai complex care are printre altele in compozitie si aceasta molecula.
Este important atunci cand alegi un ser cu acid hialuronic simplu sa il aplici pe tenul umezit. Aceasta molecula poate atrage pana la de 1000 de ori diametrul sau in apa si tocmai de aceea este important sa ii oferim aceasta apa. In caz contrar, va atrage umezeala din ten si va avea efectul invers celui scontat – un ten uscat si lipicios.
Personal prefer sa folosesc un ser mai complex, care contine si alte ingrediente active importante pentru sanatatea tenului, dar in lista mea vei gasi seruri din toate categoriile.
Dupa ce ingrediente ne uitam pe eticheta
Atunci cand citesti eticheta unui produs nu este intotdeauna usor sa iti dai seama ce contine acesta, pentru ca ingredientele pot fi specificate cu diverse denumiri.
Acidul hialuronic poate fi si el prezent in diferite forme si sub diferite denumiri, iata dupa ce trebuie sa ne uitam:
- Sodium Hyaluronate
- Hyaluronan
- Glycoaminoglycan
In mare parte, moleculele de acid hialuronic folosite in produsele cosmetice sunt obtinute din plante si sunt sigure pentru ten si organism.
5 seruri cu acid hialuronic de testat
Este adevarat, pe piata exista nenumarate variante, dar acestea sunt cateva dintre cele testate de mine impreuna cu parerea mea despre ele. Fiecare are plusuri, dar exista produse in lista care au si minusuri – le voi trece in vedere pe fiecare.
Un ser complex care contine pe langa acid hialuronic si alte ingrediente active importante in intretinerea tenului precum niacinamidele, ceramidele, sau arginina.
Este un ser cu o formula realizata special pentru a se absorbi in ten rapid, fara sa lase pielea lipicioasa si fara sa fie nevoie ca aceasta sa fie umezita inainte de aplicare.
Contine Sodium Hyaluronate dar si acid hialuronic, garantand o hidratare in profunzime.
Serul apartine unui brand coreean cu peste 30 de ani experienta pe una dintre cele mai dezvoltate piete in ceea ce priveste produsele cosmetice.
Pretul este avantajos, iar singurul dezavantaj este prezenta parfumului care este contrabalansat de faptul ca este printre ultimele ingrediente din lista insemnand ca nu este prezent intr-o concentratie foarte mare, deci sansele sa fie iritant sunt foarte mici.
Purito Pure cu acid hialuronic
Un alt ser apartinand unui brand coreean de renume la nivel mondial, ce contine 90% Sodium Hyaluronate impreuna cu vitamina C si extract aloe vera cu rol calmant pentru piele.
Este un ser ce trebuie aplicat pe tenul umed care in caz contrar lasa pielea uscata cu senzatie ca strange. Un alt efect pe care nu ni-l dorim este crearea de “frecatei” pe fata atunci cand nu aplicam produsul pe tenul umed – pe langa ca este neplacut, inseamna ca ne va fi foarte greu sa aplicam si machiaj.
Nu contine parfum, iar pretul este ceva mai ridicat decat al primului produs din lista.
Personal am avut zile si zile folosind cealalta optiune a acestui produs (varianta cu vitamina C si acid hialuronic 94%). Cu toate ca pe siteul lor nu am citit nimic despre aplicarea pe tenul umed, aplicandu-l pe ten uscat mi s-au facut frecatei si am observat chiar si zone unde vitamina C a oxidat pe fata, aratand inestetic (si evident fiind ineficient).
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5
Unul dintre produsele favorite ale multor persoane, in special datorita pretului extrem de accesibil.
The Ordinary a revolutionat piata produselor cosmetice, introducand optiunile simple, ce contin 1 anumit ingredient. Personal cred ca acest lucru poate fi un beneficiu, dar si o problema. Este usor sa alegi un anumit ingredient atunci cand vrei sa limitezi numarul de substante pe care le aplici pe ten, dar poate deveni super complicat atunci cand nu esti familiarizat cu actiunile fiecaruia.
Nu toata lumea este medic sau specialist in cosmetologie, iar atunci cand vrei sa iti creezi o rutina mai complexa, vei ajunge sa ai mult mai multi pasi.
Cat despre relatia mea cu produsele celor de la TO pot spune doar ca a fost una de scurta durata.
Intr-adevar, mirajul pretului scazut si simplitatii m-a atras si pe mine, insa nu pot spune ca am fost impresionata nici de textura produelor, nici de rezultate.
Acidul hialuronic 2% + B5 a fost unul dintre primele produse folosite de la ei. Pot spune doar ca tenul meu uscat nu s-a inteles foarte bine cu acest ser, chiar daca il aplicam dupa ce umezeam fata cu apa termala in abundenta. Nu mi-am simtit tenul hidratat si se faceau frecatei indiferent cat de putin produs foloseam si cat de umed era tenul la inceput.
Dupa mai multe incercari esuate, i l-am lasat mamei mele care are un ten mixt, iar feedbackul ei a fost similar – nu a fost impresionata.
Dat fiind pretul mic al acestui produs, iti sugerez sa il incerci daca esti la inceputul cautarilor unui ser cu acid hialuronic.
Dr. Grandel Capsule cu acid hialuronic
Un brand nemtesc pe care l-am descoperit in urma cu cativa ani la recomandarea cosmeticienei mele, pe care am ajuns sa il ador.
Gama lor cu acid hialuronic este potrivita oricarui tip de ten avand o textura usoara.
Din cand in cand fac cate o cura de 30 de zile cu aceste capsule cu acid hialuronic care se aplica pe ten inaintea cremei, hidratand in profunzime tenul. Tot de la ei, ador fiolele cu concentrat activ pentru noapte cu acid hialuronic.
Atunci cand nu gasesc capsulele cu acid hialuronic, aleg cateva dintre fiolele cu concentrat activ hidratant si revitalizant care sunt perfecte pentru a fi aplicate dimineata.
Contin Sodium Hyaluronate, dar au si putin parfum spre sfarsitul listei. Este unul discret care pe mine nu m-a deranjat niciodata.
Skinceuticals Hyaluronic Acid Intensifier
Unul dintre cele mai populare si aclamate branduri in America si nu numai, cu un fan club destul de mare, serul celor de la Skinceuticals are pe langa acid hialuronic si 2% extract de licuritia care ajuta la obtinerea unui ten stralucitor.
Un ser ce contine acid hialuronic pur, special conceput pentru cele care au nevoie de hidratare intensa a tenului.
Hidrateaza in profunzime, sterge ridurile fine, facand fata sa arate plina si neteda.
Am scris aici despre produsele mele favorite ale celor de la SkinCeuticals si mai multe despre acest brand.
Cum nu se gasesc direct pe piata din Romania, pentru a achizitiona acest produs va trebui sa plasezi o comandat pe LookFantastic – ai aici toate informatiile de care ai nevoie pentru un proces simplu, cat si experienta mea.
Alte optiuni pe care sa le ai in vedere:
- Gel-booster zilnic Vichy Mineral 89 – are o lista foarte simpla si scurta de ingrediente, contine 89% apa vulcanica si este imbogatit cu acid hialuronic de origine naturala. Am avut candva un tester si personal nu am fost convinsa sa il achizitionez in varianta full-size, dar sunt multe persoane multumite de el. Vezi aici!
- Ser concentrat antirid La Roche Posay Hyalu B5 – un alt ser laudat in comunitatea de skincare, care contine alcool denat intre primele 3 ingrediente ceea ce ma face sa ma intreb cum poate sa hidrateze, cand acest ingredient usuca pielea. In plus, contine parfum, dar si ingrediente calmante precum madecassoside (ingredientul activ din centella asiatica). Nu l-am testat si probabil nici nu o voi face, tinand cont ca am la dispozitie multe alte produse (in special coreene, cum locuiesc in Seul) mai interesante pentru mine personal. Vezi aici!
Citeste si:
- Epilarea cu laser – tot ce trebuie sa stii
- Cel mai persistent parfum de femei: top 5 preferatele mele
- Top 5 cel mai bun fond de ten pentru ten uscat
- Alege cel mai frumos cadou pentru mama
*Disclosure: Acest articol contine linkuri de afiliere, asta inseamna ca daca vei alege sa achizitionezi ceva folosind linkul, este posibil sa inregistrez un comision mic fara absolut niciun cost pentru tine – lucru care sustine existenta acestui blog. Parerile sunt ale mele si nu am primit nicio remuneratie pentru acest articol.
** Asianskincare.ro este un proiect de suflet, nascut din pasiunea pentru ingrijirea tenului si produsele asiatice.
Leave a Reply